1 Followers
4 Following
LindaLeest

LindaLeest

Nederlandse leesverslaafde, met een ontzettend brede smaak in boeken.

Currently reading

The Adventures of Huckleberry Finn
Mark Twain, Guy Cardwell, John Seelye

Dark Places (Duisternis)

Dark Places (Duisternis) - Gillian Flynn Deze thriller is zo bruut, duister en ziek... Precies zoals ik ze graag lees!

De moeder en 2 zussen van Libby Day wordt op brute wijze vermoord. Libby weet te ontkomen, en wijst haar broer Ben aan als de dader. 25 jaar later komt Libby in contact met een genootschap, die haar doen twijfelen of Ben wel echt schuldig is.

Dit verhaal speelt zich af in 1985, de dag van de moorden, en in het heden. Het is geschreven uit 3 oogpunten, namelijk:
Patty Day, de uitgeputte moeder van 4 kinderen die zich zorgen maakt om de satanistische praktijken waar zoon Ben zich mee bezig houdt. Niet alleen maakt ze zich zorgen om hem, maar ook om het gezin. Zou hij hun wat aandoen?
Dan het oogpunt van Ben Day. Je leest hoe zijn gedachten steeds duisterder worden. Maar zijn ze duister genoeg om zijn familie uit te moorden?
Tenslotte Libby, het meisje wat het overleefd heeft, wat als 7 jarig meisje haar broer de gevangenis in heeft gewezen, en nu naar 25 jaar toch twijfelt.
Libby vond ik echt een goed geschreven hoofdpersoon, ze is namelijk helemaal niet leuk! Ze is cynisch, onbeleefd en gewoon erg beschadigd. Eigenlijk deugde er geen een persoon in het boek, maar dat maakte het zo interessant en zorgde er voor dat je je goed kon inleven in die persoon, en er sympathie voor kreeg.

Het is zo'n spannend boek, wat me tot het einde heeft gegrepen. Echt een aanrader als je van spannende thrillers houdt, en goed tegen zieke, duistere dingen kan.