1 Followers
4 Following
LindaLeest

LindaLeest

Nederlandse leesverslaafde, met een ontzettend brede smaak in boeken.

Currently reading

The Adventures of Huckleberry Finn
Mark Twain, Guy Cardwell, John Seelye

De schaduw van de wind

De schaduw van de wind - Carlos Ruiz Zafón, Nelleke Geel Het boek was mysterieus en ik vond het ontzettend spannend om uit te vinden wie Julian Carax was, en wie er achter het boek aan zat. Ik vond de mannelijke karakters goed uitgewerkt, vooral Fermin vond ik fantastisch. Maar ook de hoofdpersoon Daniel ontwikkeld zich goed in het verhaal, en het is ook net of je dit verhaal door zijn ogen beleefd. De vrouwelijke karakters vond ik wat minder uitgewerkt waardoor ik hier geen connectie mee voelde.

Wat mij tegenstond in dit boek was de woordkeus af en toe. Ik had soms het idee dat de schrijver (of in dit geval de vertaler?) een woord in zijn hoofd had, een lijst met synoniemen erbij heeft gepakt, en vervolgens de allermoeilijkste heeft uitgekozen. In het boek wordt bijvoorbeeld het woord 'excrementen' gebruikt, ofwel 'poep', 'uitwerpselen', 'kak', 'stront ', 'feces'. Maar nee hoor, hij kiest voor 'excrementen' zodat ik tijdens het lezen nog het woordenboek moet hanteren.
Dit heb ik een enkele keren zo ervaren tijdens het lezen, wat ik jammer vond.

Echter heb ik wel met veel plezier door de ogen van Daniel mee gepuzzeld naar het leven van Julian Carax, en dat was een genot. Een beetje romantiek, een vleugje humor en vooral veel spanning en mysterie.

P.s. ik vond het qua type verhaal en schrijfstijl ook wat weg hebben van Dan Brown, dus als je daar van houdt is dit boek zeker een aanrader.