1 Followers
4 Following
LindaLeest

LindaLeest

Nederlandse leesverslaafde, met een ontzettend brede smaak in boeken.

Currently reading

The Adventures of Huckleberry Finn
Mark Twain, Guy Cardwell, John Seelye

De bakkersdochter

De bakkersdochter - Sarah McCoy Historische fictie is mijn favoriete genre, en ik lees dan ook graag boeken die zich afspelen in de tweede wereldoorlog, dus met veel enthousiasme begon ik aan dit boek.

Het volgt 2 verhaallijnen.
Als eerste de verhaallijn van Elsie. Dit speelt zich af tijdens te tweede wereldoorlog. Elsie is een Duitse bakkersdochter, die tijdens de oorlog probeert een normaal leven te lijden. De zaken gaan steeds slechter bij de bakkerij, want door de oorlog hebben mensen steeds minder geld om brood te kunnen kopen. Elsie verloofd zich met een Nazi in hoge functie, een oudere man die al jaren een familievriend is, en hun beschermt o.a. door ze te voorzien van levensmiddelen.
Op een van de Nazi feesten wordt Elsie belaagd door een andere Nazi, maar ze wordt geholpen door een Joods jongentje die gevangen was, maar nog gebruikt werd om te zingen op dat feest. Het Joodse jongentje ontsnapt, en staat later bij Elsie voor de deur. Zij helpt hem onderduiken. Maar lukt dit?
Het verhaal van Elsie trok mij heel erg, het was emotioneel, en vooral erg spannend.

De tweede verhaallijn is die van Reba en Riki, een stel in Texas, heschreven in onze tijd. Reba is journalist en schrijft een artikel over kerst in andere landen. Zo komt zij terecht bij Elsie, een Duitse vrouw die in Texas een bakkerij is begonnen, zo weven deze verhalen zich een beetje samen. Riki werkt bij de immigrantendienst, hij zorgt ervoor dat mensen niet illegaal de grens van Mexico naar de VS oversteken. Ik vond het een raar dat er een vergelijking werd gemaakt tussen illegale immigranten die mensen betalen om hun het land uit te smokkelen, en de Joden.

Het verhaal van Elsie vond ik dus heel leuk om te lezen. Ook vond ik het interessant om over het 'Lebensborn programma' te lezen. De verhaallijn van Reba en Riki kon mij niet boeien.